Obeležen početak predsedavanja Bugarske Savetom EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2018, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen početak predsedavanja Bugarske Savetom EU

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović primila je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Makedonije Veru Jovanovsku, sa kojom je razgovarala o bilateralnim odnosima, procesu pristupanja EU, saradnji Srbije i Makedonije u nastavku evropskih integracija i situaciji u regionu.

Joksimović je obavestila Jovanovsku o dosadašnjim i budućim aktivnostima Srbije u procesu evropskih integracija.

Ministarka je izrazila spremnost Srbije da pomogne evropski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << put Makedonije kroz različite vidove tehničke pomoći i prenošenje iskustava, navedeno je u saopštenju.

Ambasadorka Jovanovska ocenila je da reforme koje se u Srbiji sprovode daju rezultate i da bi pomoć naše države Makedoniji bila korisna i iskustveno značajna.

Sagovornice su istakle značaj uspostavljanja programa prekogranične saradnje dveju zemalja - potpisan je u decembru 2017. godine, što će dalje doprineti promociji zapošljavanja i mobilnosti radne snage, kao i osnaživanju socijalne i kulturne saradnje u pograničnim opštinama.

Razgovarajući o situaciji u regionu, Joksimović i Jovanovska su ukazale da bi svi kroz konkretne aktivnosti, trebalo da slede principe po kojima je stabilnost preduslov mira, saradnje, razvoja i napretka.

Ministarka Joksimović i Vera Jovanovska razgovarale su o predstojećoj poseti zamenika premijera Makedonije za evropska pitanja Bujara Osmanija krajem januara i temama koje će biti na dnevnom redu.

Jadranka Joksimović poželela je Veri Jovanovskoj uspeh u budućem radu i zahvalila na saradnji koju su ostvarile tokom njenog službovanja u Beogradu, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.