OVA DRŽAVA NAJVIŠE NAORUŽAVA PRIŠTINU, NIJE ČLANICA EU! Vučić otkrio: Nećemo sa njima da sarađujemo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 14:35

OVA DRŽAVA NAJVIŠE NAORUŽAVA PRIŠTINU, NIJE ČLANICA EU! Vučić otkrio: Nećemo sa njima da sarađujemo!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je na gostovanju na TV Pink govorio o vojnom potencijalu lažne države Kosovo.

Vučić je rekao da Kosovske bezbednosne snage (KBS) ne bi ni smele da postoje ni po Kumanovskom sporazumu, ni po Rezoluciji SB UN 1244.

- KBS ne bi smele da postoje, ali njih, Zapad i Tursku, baš briga. Briga njih za međunarodno pravo. Međunarodno pravo, to su oni, to je pravo jačeg. Priština pravi svoju vojsku, koja ne sme da postoji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a oni to pravdaju time da je Kosovo nezavisno, jer su ga svi oni priznali, po pravu jačeg, izvučeno iz protivpravne agresije na SRJ - rekao je Vučić.

On je otkrio da je Turska najveći "donator" tzv. Kosovu i da su im dali moćno oružje, između ostalog i "barjaktare".

- Ti "bajraktari", kada ih podignu, imaju termovizijsku vidljivost 40 kilometara noću i 60 kilometara danju, i mi sada moramo da budemo oprezni po raznim pitanjima. I znamo šta radimo, ali moramo da imamo adekvatna sredstva ako naš narod bude ugrožen, da reagujemo. Time se ozbiljno bavimo - rekao je Vučić.

To, dodaje, nisu "priče i bajke", jer se svet promenio, i Srbija mora da bude oprezna i da vodi računa o svemu.

Vučić je naveo i da je Srbija odustala od kupovine turskih "bajraktara", jer ih Ankara isporučuje Prištini.

- Nećemo sa njima da sarađujemo, jer su glavni snabdevači nepostojeće države - rekao je Vučić.

Najavio je da uskoro u Srbiju stižu moderni kineski dronovi CH-95, sa dobrom rušilačkom snagom i eksplozivnom moći, a za oko pet meseci stiže u zemlju i više stotina dronova kamikaza, do hiljadu, sa Bliskog istoka.

- A, sve to da bismo odvratili eventualnog agresora - rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.