OTKRIVEN PLAN U TRI TAČKE ZA DEESKALACIJU SITUACIJE NA SEVERU KiM: Sve veći pritisak na lažnog premijera, PRVI KORAK je na njemu

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 10:10

OTKRIVEN PLAN U TRI TAČKE ZA DEESKALACIJU SITUACIJE NA SEVERU KiM: Sve veći pritisak na lažnog premijera, PRVI KORAK je na njemu

Prištinski medij otkrio Lajčakov plan u tri tačke za deeskalaciju situacije na severu Kosova.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak pripremio je plan za sprovođenje tri tačke koje vode ka deeskalacije situacije na severu Kosova, prenela je Gazeta ekspres, pozivajući se na neimenovane izvore, i dodaje da su tu navedene odgovornosti obe strane i redosled akcija za sprovođenje plana.

Prema planu, ako sve bude kako treba, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mere protiv Kosova biće ukinute. Prvi korak trebalo bi da preduzme Kosovo, a tiče se povlačenja policije iz zgrada u četiri opštine na severu, dok bi gradonačelnici trebalo privremeno da obavljaju dužnosti van opštinskih zgrada, piše prištinska "Gazeta ekspres"

Ono što je na Srbiji da uradi jeste da obezbedi da demonstranti napuste opštinske zgrade istovremeno sa odlaskom kosovske policije.

Lajčak je ranije u toku dana saopštio da je u Bratislavi sa zamenikom kosovskog premijera i šefom kosovskog pregovaračkog tima Besnikom Bisljimijem dogovorio prve korake ka deeskalaciji situacije na severu Kosova

Bisljimi je naveo da su se na tom sastanku dogovorili o neophodnim koracima da se obezbedi efikasnu deeskalacija i to, kako je istakao, kako je predviđeno zakonom fokusirajući se na normalizaciju i sprovođenje vladavine prava.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.