OŠTRE PORUKE IZ BUDIMPEŠTE! Oglasio se Sijarto povodom sankcija EU: Prošlo je 500 dana i Rusija nije na kolenima

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2023, 20:58

OŠTRE PORUKE IZ BUDIMPEŠTE! Oglasio se Sijarto povodom sankcija EU: Prošlo je 500 dana i Rusija nije na kolenima

Zanimljiva poruka mađarskog ministra

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto kaže da je evropska sankciona politika prema Rusiji doživela krah i da sumnja u potrebu uvođenja 12. paketa ograničavajućih mera.

- Prema mom mišljenju ako zdravorazumski čovek vidi da nešto ne funkcioniše 11 puta, onda 12. put neće ni pokušavati. Logika Brisela izgleda ovako: nešto ne funkcioniše 11 puta, hajde da probamo i dvanaesti put... Postoji jedna anegdota: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 'Bolesnik leži na krevetu u ordinaciji i pita lekara: Doktore, hoće li uspeti? Pa 15. put mora!' Tako je i sa sankcijama - rekao je Sijarto na konferenciji u organizaciji Instituta "Matijas Korvinus Kolegijum" u mađarskom gradu Ostrogon.

Kako je rekao, potpuno je jasno i nedvosmisleno da je sankciona politika EU propala, da su sankcije doživele fijasko i da to nije "politički stav nego činjenica".

Kao prvo obrazloženje za uvođenje sankcija bilo je navedeno da će Rusija zbog toga pasti na kolena a onda će se rat završiti, naveo je on.

- Prošlo je 500 dana - Rusija nije na kolenima. Očigledno je da sankcije nisu dovele rusku privredu u jednostavniji položaj nego pre, ali nisu ni evropsku - konstatovao je on.

Podsetio je i gde odlazi nafta iz Rusije koja je ranije išla u Evropu: "Naravno, u Evropu, ali preko čega? Na koji način? I za koliko dodatnog novca? I kako nastaje prihod? I ko je od toga imao korist?"
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.