Novom Sadu ključevi Omladinske prestonice Evrope

Izvor: RTS, 14.Dec.2018, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novom Sadu ključevi Omladinske prestonice Evrope

Novi Sad je od danas i zvanično Evropska prestonica mladih za 2019. godinu. Na svečanoj ceremoniji koja je održana u Portugaliji, ključevi prestonice uručeni su gradonačelniku Novog Sada.
Poznato turističko mesto u Portugaliji, grad Kaškaiš, bio je Omladinska prestonica Evrope za 2018. godinu, od iduće godine naš Novi Sad dobija ovu titulu, a ključevi sa Atlanskog okeana stižu pravo u Srbiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Ceremonija je održana uz prisustvo državnog vrha Portugalije, zvaničnika EU, kao i predstavnika mladih iz cele Evrope.
"Ovo nije samo lokalna priča. Ovo je priča značajna za celu Srbiju. To je prava lepa pozitivna priča o jednom gradu iz naše države, da pokažemo da možemo da budemo konkurentni u Evropi evo sada sa veoma bitnom oblasti, a to je evropska politika prema mladima", kaže Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.
Titulu Evropske prestonice mladih dodeljuje Evropski omladinski formum, telo koje okuplja preko 100 organizacija i predstavlja blizu deset miliona mladih sa starog kontineta.
"Tu će biti preko 200 aktivnosti koje ćemo raditi u Novom Sadu od strane OPENS-a i našeg tima". A u brojakam koliko će mladih učestvoati u tim programioama koje će se dešavati na teritoriji Novog Sada, ali i Srbije i Evrope je da preko 500 hiljada malih učestvuje u tim aktivnostima", kaže Vukašin Grozdanović, koordinator OPENS-a 2019.
Novi Sad je jedini grad van EU koji je dobio ovu prestižnu tutulu, a u Srbiji će ona biti promovisana 26. januara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ključevi Omladinske prestonice Evrope predate Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 14.Dec.2018

Na Završnoj ceremoniji Omladinske prestonice Evrope Kaškaiš 2018 u Portugalu, u prisustvu brojnih portugalskih i zvaničnika EU, članova Evropskog omladinskog foruma, ali i gostiju iz cele Evrope, Novom Sadu je predata ta prestižna titula za 2019. godinu...Delegaciju Novog Sada predvodio je gradonačelnik...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.