Izvor: RTS, 26.Nov.2020, 09:58

Novinar RTS-a Predrag Stojković jedan od pobednika medijskog konkursa SKGO za 2020.

Osmi medijski konkurs SKGO "Drugačije od drugih“ o praksi u lokalnoj samoupravi za novinare lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija, bio je otvoren za radove pripremljene u periodu od 1. januara do 15. oktobra 2020. godine, a organizovan je u okviru programa "Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“, koji finansira Vlada Švedske. Novinar RTS-a Predrag Stojković jedan od dobitnika. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U konkurenciji za nagrade bilo je 68 priloga, a odluku o pobednicima konkursa doneo je stručni žiri u sastavu: Nada Gogić, Srđan Bošković, Lana Gedošević, Vladan Samardžić i Zoran Sekulić.

Prema oceni žirija, najbolje priloge pripremili su:
Milica Alavanja (produkcija Vojvođanska zelena inicijativa), sa prilogom "Tri dana do slobode"
Nemanja Stanković (Kurir TV), sa prilogom "Voda života"
Sonja Urošević (portal Megafon), sa prilogom "Vesna je omiljena u Vlasotincu, a heroj za celu Srbiju"
Predrag Stojković (RTS), sa prilogom "Vrata pakla"
Zoran Maksimović (Prva TV), sa prilogom "Prvi korona kol centar u Srbiji"
Raspisivanjem konkursa, SKGO je želela da naglasi važnost i ulogu lokalnih vlasti u navedenim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima. Želeli su i da istaknu važnost medijskog izveštavanja o ovim temama, podignemo svest građana ali i da pruže podršku novinarima koji su se tokom godine bavili temama koje nisu uvek atraktivne.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.