Novi uslovi u poglavlju 35 o Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2016, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi uslovi u poglavlju 35 o Kosovu

Posle usvajanja pregovaračke pozicije Evropske unije (EU) za pregovore o poglavlju 35 o Kosovu ubačeni su neki uslovi koji nisu bili tema dijaloga Beograda i Prištine, a ima i onih koji se u tom dokumentu navode kao interpretacija Prištine, saznaje Politika u diplomatskim krugovima u Briselu.

U dokumentu od šest strana, kako navodi Politika, Brisel je na više mesta kao prelazna merila ubacio svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dodatne zahteve koji se tiču ukidanja paralelnih institucija, kako ih naziva Priština, i njihovo povezivanje sa početkom rada Zajednice Srpskih opština.

Srbija bi, po potrebi, trebalo da dostavlja tromesečni izveštaj o isplatama penzija bivšim pripadnicima policije i sudijama koji sada rade u institucijama Kosova, o čemu ne postoji nikakav dogovor, navodi list.

Ne postoji dogovor ni o tome da Priština Beogradu upućuje zvanična dokumenta na kojima se nalaze pečat i simbol nepriznate države Kosovo, što je sada deo pregovaračke pozicije, piše Politika.

Za Beograd su posebno sporne dve tačke - o tome ko postavlja menadžment u elektrani Gazivode i slobodi kretanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.