Novi dan o izazovima koji su pred Srbijom, regionom i EU

Izvor: N1 televizija, 14.Okt.2017, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dan o izazovima koji su pred Srbijom, regionom i EU

O glavnim bezbednosnim i društveno-političkim izazovima koji su pred Srbijom, regionom i Evropom u Novom danu govore Sonja Liht, direktorka Beogradskog fonda za političku izuzetnost i Sonja Stojanović Gajić, direktorka Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

Sedmi Beogradski bezbednosni forum identifikovao je urušavanje demokratije i vladavine prava kao glavni uzrok krize u Evropi. Produbljavanje i sve brže uvećanje nejednakosti stvorilo je jaz između ljudi i političkih, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ekonomskih i intelektualnih elita. To je plodno tlo za populističke političare i pokrete koji vladaju stvaranjem straha od drugih. U Evropskoj uniji ti drugi su sada migranti, dok na zapadnom Balkanu političari straše građane susedima i opozicijom. Kako graditi zajedničku budućnost u doba nesigurnosti?

O glavnim bezbednosnim i društveno-političkim izazovima koji su pred Srbijom, regionom i Evropom u temi jutra govore Sonja Liht, direktorka Beogradskog fonda za političku izuzetnost i Sonja Stojanović Gajić, direktorka Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

Predstavljanje rezultata 100 dana rada Vlade Srbije i druge aktuelne društveno-političke teme kroz pregled štampe komentariše Boban Stojanović, istraživač, doktorand i saradnik u nastavi na Fakultetu političkih nauka.

Predstavljamo novi roman Igora Marojevića - "Prave Beograđanke".

"Balkan Cheese Festival" šesta po redu izložba autohtonih sireva Balkana održava se tokom ovog vikenda u Domu omladine Beograda. Oko 300 vrsta sireva predstavljeno je posetiocima, koji imaju prilike da da probaju retke i neobične vrste, kao i razne poslastice, čak i sladolede od raznih vrsta sireva. Više o programu saznaćemo od organizatora festivala.

Svetska asocijacija sporta je 15. oktobar proglasila za Međunarodni dan šetnje, kako bi se promovisale prednosti fizičke aktivnosti, a kampanju je podržala Svetska zdravstvena organizacija. Svetski dan šetnje obeležava se i u Beogradu, velikom akcijom koja počinje u Studentskom parku.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.