Nova klasifikacija delatnosti od 12. avgusta

Izvor: Beta, 10.Avg.2010, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova klasifikacija delatnosti od 12. avgusta

BEOGRAD, 10. avgusta 2010. (Beta) - Agencija za privredne registre (APR) saopštila je u utorak da će u četvrtak, 12. avgusta, početi da primenjuje novu klasifikaciju delatnosti kod svih registrovanih privrednih subjekata i drugih pravnih lica, u skladu sa klasifikacijom koja se primenjuje u EU.

U saopštenju se precizira da će izmena klasifikacije biti uradjena u skladu sa Zakonom o klasifikaciji delatnosti, a na osnovu podataka dobijenih od Republičkog zavoda za statistiku.

Promene podataka o šiframa i opisu delatnosti biće izvršene automatski, zbog čega je neophodno da se svi privredni subjekti i druga pravna i fizička lica registrovana u APR, o novoj šifri i opisu pretežne delatnosti informišu uvidom u internet stranicu APR (www.apr.gov.rs).

Iz APR poručuju, da ako privredni subjekti, druga pravna i fizička lica smatraju da nova šifra i opis pretežne delatnosti ne odgovaraju njihovoj stvarnoj pretežnoj delatnosti, mogu podneti zahtev za razvrstavanje pod drugom šifrom i opisom delatnosti, ali samo u okviru iste grane kojoj pripada ta grupa delatnosti.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova klasifikacija delatnosti od 12. avgusta

Izvor: NaDlanu.com, 10.Avg.2010

BEOGRAD, 10. avgusta 2010. (Beta) - Agencija za privredne registre (APR) saopštila je u utorak da će u četvrtak, 12. avgusta, početi da primenjuje novu klasifikaciju delatnosti kod svih registrovanih privrednih subjekata i drugih pravnih lica, u skladu sa klasifikacijom koja se primenjuje u EU. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

APR počinje primenu nove klasifikacije delatnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2010

BEOGRAD -..Agencija za privredne registre (APR) saopštila je da će od 12. avgusta početi da primenjuje novu klasifikaciju delatnosti kod svih registrovanih privrednih subjekata i drugih pravnih lica, koja će biti usklađena sa onom koja se primenjuje u Evropskoj uniji...U skladu sa novim Zakonom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nova klasifikacija privrednih delatnosti od 12. avgusta

Izvor: Blic, 11.Avg.2010, 00:10

Agencija za privredne registre (APR) saopštila je u utorak da će u četvrtak, 12. avgusta, početi da primenjuje novu klasifikaciju delatnosti kod svih registrovanih privrednih subjekata i drugih pravnih lica, u skladu sa klasifikacijom koja se primenjuje u EU...U saopštenju se precizira da će izmena...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.