Njemačka želi brže pregovore o približavanju Zapadnog Balkana EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jul.2022, 18:56

Njemačka želi brže pregovore o približavanju Zapadnog Balkana EU

Diskusija o približavanju država Zapadnog Balkana Evropskoj uniji bi se trebala ubrzati, smatra ministrica vanjskih poslova Njemačke, Annalena Baerbock. Ne bi trebalo gubiti više vremena u naporima za integraciju i harmonizaciju, rekla je Baerbock u petak nakon razgovora sa svojom slovenačkom kolegicom Tanjom Fajon u Berlinu. "Na Balkanu se ne smije stvarati niša u kojoj se mogu smjestiti Rusija ili drugi akteri," izjavila je Baerbock. Osim Rusije, veći uticaj na Zapadnom...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RSE: Nemačka želi brže pregovore o približavanju Zapadnog Balkana EU

Izvor: Danas, 01.Jul.2022

Diskusija o približavanju država Zapadnog Balkana Evropskoj uniji bi trebalo da se ubrza, smatra nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok (Annalena Baerbock), prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.