Niš: Napredak Srbije u procesu EU integracije

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Maj.2018, 06:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Napredak Srbije u procesu EU integracije

Predstavnici Evropske unije juče su u Nišu predstavili izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije. Njih je u ime Grada Niša pozdravio zamenik gradonačelnika Miloš Banđur koji je izrazio veliko zadovoljstvo što su predstavnici delegacije Evropske unije u Nišu i što su građanima Niša, ali i čitavog regiona predstavili Godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u pregovaračkom procesu, u proteklih >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << 18 meseci.

„Srećan sam što Delegacija Evropske unije smatra da ovaj važan dokument treba približiti i loklnim samoupravama koje su značajan činilac u opštem napretku države. Danas Niš i jugoistočna Srbija imaju priliku da se bliže upoznaju sa procesima evrointegracija Srbije i da dobiju odgovore na važna pitanja, dokle je naša država stigla na putu ka EU, koja su poglavlja otvorena, u kojim je oblastima ostvaren napredak, koje su preporuke za dalje postupanje u procesu sprovođenja reformi i postupku pridruživanja“, rekao je  Banđur.

Zamenik gradonačelnika je dodao da je predstavljanje ovog izveštaja posebno važno jer su lokalne samouprave i lokalne zajednice mesta gde se potrebe i interesi građana direktno susreću sa procesom evrointegracija. „Često se stiče utisak da su lokalne samouprave najmanje uključene u ovaj proces i da građani ne osećaju da se promene zaista događaju. Kvalitet i dostupnost informacija o procesu evrointegracija ključni su faktori  za lokalne samouprave da prepoznaju šta je neophodno, ne bi li pružile podršku ukupnoj državnoj politici na putu ka Evropskoj uniji“, zaključio je Banđur.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.