Nikad sankcije Rusiji i priznavanje Kosova, a EU nek kaže ako nas ne želi

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jul.2016, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nikad sankcije Rusiji i priznavanje Kosova, a EU nek kaže ako nas ne želi"

"Prioritet Srbije jeste punopravno članstvo u Evropskoj uniji, ali EU mora da pokaže da li želi Srbjiu u svom sastavu" kaže predsednik Tomislav NIkolić.

Kako je rekao, ciljevi Srbije su mir i stabilnost, kao i nepriznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, očuvanje stanovništva i kulturnog nasleđa na KiM.

Nikolić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je istakao i da evrointegracija Srbije neće biti zaustavljena uprkos nedavnoj odluci Velike Britanije da izadje iz Evropske Unije.

- Za analizu je potez Britanije, jednog od zagovornika proširenja, koji istupa iz Unije. Mi u svom interesu nastavljamo da uredjujemo svoju državu po najvišim evropskim standardima, a EU neka pokaže da li nas želi ili ne - rekao je Nikolić na završetku školovanja polaznika 5. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i 59. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane.

On je dodao da ukoliko pred Srbiju postave uslov da prizna nezavisnost takozvane države Kosovo, ili da prestane da toj kvazi tvorevini sprečava ili otežava ulazak u medjunarodne institucije, to će za našu zemlju značiti da je ne žele kao punopravnog člana EU.

Srbija, naglasio je, vodi ispravnu politiku, posvećena je jačanju odnosa sa zemljama Azije, Afrike, Južne Amerike i posebno će iskoristiti prijateljstvo sa Rusijom i Kinom.

- Mi nikada nećemo uvesti sankcije Rusiji, sa njom saradjujemo u obostranom interesu, a nakon istorijske posete kineskog predsednika Si Đinpinga, otvorili smo novo poglavlje, vratili na istorijski najviši nivo odnose sa prijateljskom Kinom - naglasio je predsednik Srbije.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.