Nije na EU da razmatra finansijsku situaciju u Crnoj Gori

Izvor: B92, 04.Maj.2021, 16:40

"Nije na EU da razmatra finansijsku situaciju u Crnoj Gori"

Podgorica -- Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji izjavio je danas da u Briselu razmatraju da pomognu Crnoj Gori u teškoj finansijskoj situaciji.

Naime, Crna Gora ima poteškoća usled kreditnog aranžmana s kineskom Exim bankom za autoput, a koji je velika finansijski teret za tu zemlju.

"Naravno, nije na nama da razmatramo finansijsku situaciju u zemlji. Vlada nam je tražila pomoć, i upravo to i radimo. Ali nije na nama da plaćamo umesto drugih zajmove. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << I mislim da to nije ono što Vlada traži od nas, već da razmotrimo mogućnost refinansiranja, odnosno druge finansijske modalitete", rekao je Varhelji na konferenciji za novinare u Podgorici s premijerom Zdravkom Krivokapićem, prenose Vijesti.

On je dodao da još ne može da kaže da li EU to može da uradi ili ne, već da to razmatra.

"Razmatramo različite opcije i u komunikaciji smo sa Vladom", kazao je Varhelji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Varhelji: Non-paper ne postoji

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2021, 13:13

TIRANA - Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji izjavio je danas da takozvani "non-paper" ne postoji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.