Nemačka neće imenovati svog izaslanika za dijalog

Izvor: RTS, 18.Sep.2019, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka neće imenovati svog izaslanika za dijalog

Ambasada Nemačke na Kosovu saopštila je da Berlin ne namerava da imenuje izaslanika za dijalog između Beograda i Prištine jer u tom procesu treba da posreduje Evropska unija.
Nakon što su SAD imenovale Metjua Palmera za specijalnog izaslanika u pregovorima Beograda i Prištine, proširile su se glasine da bi isto mogla da uradi i Nemačka.

"Nemačka podržava i pažljivo prati dijalog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, pod okriljem Evropske unije. Nemačka će nastaviti da to radi sa novom Evropskom komisijom", piše u odgovoru nemačke ambasade listu Koha ditore.
Kako se navodi, Berlin nema nameru da imenuje nacionalnog izaslanika za dijalog, pošto je taj proces pod okriljem Evropske unije i Brisela.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasada nemačke: Berlin neće slati izaslanika na Kosovo

Izvor: OkRadio.rs, 18.Sep.2019

Povodom navoda da će posle SAD i Nemačka imenovati svog izaslanika za dijalog između Beograda i Prištine, ambasada te zemlje na Kosovu navodi da Berlin ne namerava da imenuje izaslanika, jer u tom procesu treba da posreduje Evropska unija. "Nemačka podržava i pažljivo prati dijalog o normalizaciji...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.