Neke EU članice žale se na bezvizni režim za Zapadni Balkan

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Sep.2021, 11:08

Neke EU članice 'žale se na bezvizni režim za Zapadni Balkan'

Među državama članicama Evropske unije (EU) se razvija oziljna debata o moguċnosti da se nekim treċim državama ukine bezvizni režim. Tako piše u internom dokumentu u koji Radio Slobodna Evropa (RSE) ima uvid i gdje se države članice izjašnjavaju oko nalaza u kojoj mjeri države, čiji građani uživaju slobodno kretanje u Schengen zoni, poštuju uslove za bezvizni režim. Naime, navodna zloupotreba mogućnosti bezviznog putovanja nekih država Zapadnog Balkana, uz Moldaviju, Gruziju i Ukrajinu,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

EUobserver: U EU se raspravlja o suspenziji bezviznog režima za Srbiju i Albaniju

Izvor: Danas, 29.Sep.2021

Nezakonit boravak i neosnovani zahtevi za azil građana Zapadnog Balkana, kao i Moldavije, Gruzije i Ukrajine, pokrenuli su u Briselu raspravu o suspenziji bezviznog putovanja u Evropsku uniju, piše danas portal EUObserver.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.