Nehamer: Bosna još u ovoj godini može postati kandidat

Izvor: B92, 23.Jun.2022, 23:51

Nehamer: "Bosna još u ovoj godini može postati kandidat"

Bosna i Hercegovina mogla bi još ove godine zvanično dobiti status kandidata za članstvo u EU, istakao je večeras austrijski kancelar Karl Nehamer.

Nehamer je, nakon Evrospkog saveta, rekao da je došlo do promene paradigme. Prema njegovim rečima, pošlo je za rukom da se BiH ponovo nađe u fokusu iako je Ukrajina i tamošnji rat domonantna tema.

Podsetio je da BiH mora sprovesti 14 reformskih tačaka, jer je premalo učinila do sada.

Ukoliko BiH >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada sprovede reformu izbornog zakona i Ustava onda zemlja ima jasnu mogućnost da dobije status kandidata, a čim ispuni svih 14 ranije predatih zahteva onda je moguće da započne i pristupne pregovore, uveren je Nehamer.

Preneo je da je sa Samita Evropskoj komisiji upućena poruka da ubrza proces za kandidate.

"To će još ove godine doneti rezultate”, naveo je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nehamer: Bosna i Hercegovina još u ovoj godini može postati kandidat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2022, 00:07

Evropski savet je spreman da dodeli status zemlje kandidata BiH nakon što se sprovede značajan broj reformi, jedan je od zaključaka Evropskog saveta...U tu svrhu Evropski savet poziva Evropsku komisiju da bez odlaganja podnese izveštaj Savetu o implementaciji 14 ključnih prioriteta navedenih u njenom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.