Ne odustajemo od EU, ni od Kosova

Izvor: Press, 07.Dec.2014, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne odustajemo od EU, ni od Kosova

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas u Krupnju da Srbija ne odustaje od svog evropskog puta, niti od svog teritorijalnog integriteta.
"Srbija je svoju politiku dugo vremena pravila tako da to bude najbolja i najodgovornija politika, politika u interesu naroda", rekao je Vučih, odgovarajući na novinarsko pitanje o stavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će Brisel usloviti nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << evropskog puta Srbije priznanjem nezavisnosti Kosova.

Vučić je rekao da Srbija radi svoj posao, da se nalazi na evropskom putu i da sarađuje sa svima u svetu.

On je istakao da Srbija postaje važan faktor, ne samo u regionu, već i u u celoj Evropi i da to uspeva zahvaljujući svojoj ozbiljnoj i odgovornoj politici.

On je poručio da će Srbija ispunjavati i svoje evropske obaveze i da će sarađivati sa svojim drugim prijateljima, i na istoku i na zapadu.

Kako je naveo, zbog ozbiljnosti pristupa nase države, postoji ponekad i neka doza zavisti kod nekih od zemalja koje su bile mnogo ispred Srbije, a, sudeći po perspektivama i prognozama i tako konzervativnih institucija kao što je MMF, jasno im je da za nekoliko godina neće biti ispred Srbije.

"I onda nije čudno što neretko odgovarate na optužbe koje nemaju nikakvog smisla ili na pitanja koja baš u potpunosti ne razumete", rekao je Vučić.

Mnogi kritičari Vlade, kako je rekao, s demagoškim i populističkim pristupom, kažu da su primanja u javnom sektoru manja, a ona su manja zato što prethodnih godina ništa nije urađeno, rekao je on.

"Manja su primanja zato što ništa niste radili, rasprodali ste sve po Srbiji budzašto, pokrali ste sve što ste stigli i onda ste nama ostavili zemlju sa narastajućim radnim dugom, sa ogromnim fiskalnim deficitom i time da moramo da isplaćujemo sve ono čime ste vi pokušavali da kupite izbore", poručio je Vučić.

On je istakao da neće da kupuje bilo čiju volju, niti bilo kakve izbore, već da hoće da kupi budućnost za decu, za šta se bori.

"Srbija ima dobru budućnost i oni koji to ne mogu da podnesu i da prihvate to kao činjenicu, šta im ja mogu", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Borimo se protiv lopovluka i kriminala, a ne tajkuna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2014

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država nema problem sa tajkunima, već sa lopovlukom i kriminalom...Prema njegovim rečima, Srbija je sve vreme bila talac politike u kojoj bi neko rekao da plaća PDV 20 do 30 miliona evra godišnje, ali je pri tom zanemarivana činjenica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Da li će Kosovo biti uslov za EU?

Izvor: B92, 07.Dec.2014

Hoće li Brisel stvarno usloviti Srbiju da prizna Kosovo ukoliko želi u EU?Predsednik tvrdi da hoće,premijer kaže da ne odustajemo od teritorijalnog integriteta...Predsednik Srbije Tomislav Nikolić tvrdi da će nas EU usloviti priznanjem Kosova i da je o tom pitanju neohodno postići nacionalni konsezus....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.