Izvor: Press, 22.Avg.2018, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Naše mesto u Evropi nije se promenilo zbog jedne svadbe"

Beč -- Austrija je čvrsto ukorenjena u EU i u potpunosti deli njen stav prema Rusiji, rekao je austrijski kancelar Sebastijan Kurc.
Foto:Tanjug/AP/Roland Sclager



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
 
 
 
 
 
 
 
On je tako pokušao da umiri kritike nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin prisustvovao svadbi austrijske ministarke spoljnih poslova.Karin Knajsel plesala je sa Putinom na svom venčanju prošlog vikenda, nakon čega mu se tradicionalno poklonola, što je izazvalo negodovanje nekih lokalnih medija koji kažu da je potkopala politiku EU prema Rusiji.Evropska unija nametnula je sankcije Rusiji 2014. nakon aneksije Krima. Odnosi Moskve i EU otada su narušeni i brojnim drugim sporovima.
“Naše mesto u Evropi nije se promenilo zbog jedne svadbe. Naša spoljna politika prema Rusiji je jasna… Pomogli smo da se stvori i posvećeni smo sprovođenju svih odluka EU”, rekao je Kurc. Kurc takođr napominje kako se nada boljim odnosima EU i Rusije kroz intenzivnije razgovore. Austrija predsedava EU do kraja godine, te se od nje i očekuje da govori u ime cele Evrope.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Bura oko njenog venčanja se ne stišava, njen ples sa Putinom se prepričava, a ona je za medeni mesec izabrala NAŠ KOMŠILUK

Izvor: Blic, 23.Avg.2018, 13:19

Austrijska ministarka integracija i spoljnih poslova Karin Knajsel (53), prilično ležerno učinila je ono što je donedavno bilo nezamislivo – članica vlade jedne države EU pozvala je ruskog predsednika Vladimira Putina na svoje venčanje. To za sada nije uradio ni Putinov dobar prijatelj Gerhard...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.