Najavljeno odobrenje za vakcinu Džonson i Džonson u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2021, 18:37

Najavljeno odobrenje za vakcinu "Džonson i Džonson" u EU

Francuska ministarka za ekonomska pitanja Anjes Panije-Runaše saopštila je danas da će vakcina protiv kovida19 američkog proizvođača lekova „Džonson i Džonson“ verovatno biti odobrena za upotrebu u Evropskoj uniji početkom marta.

Francuska ministarka je za televiziju „Frans 3“ potvrdila da Evropska agencija za lekove (EMA) trenutno razmatra dokumentaciju koju je dostavila američka farmaceutska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kompanija, prenosi ''Gardijan''.

Ona je naglasila i da bi odobrenje EU regulatora početkom marta omogućilo široku primenu vakcine krajem meseca ili početkom aprila i dodala da je to dobra vest pošto se vakcina „Džonson i Džonson“ primenjuje u jednoj dozi za razliku od ostalih vakcina za čiju punu efikasnost su potrebne dve.

Britanski list prenosi da je vakcina „Džonson i Džonson“ u subotu odobrena za hitnu upotrebu u SAD, a američka Uprava za hranu i lekove (FDA) potvrdila je da je ona u velikom procentu efikasna u sprečavanju ozbiljnije kliničke slike od bolesti kovid-19 prouzrokovanom svim do sada potvrđenim sojevima virusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.