Nadam se da će Srbija iskoristiti šansu

Izvor: Beta, 23.Jan.2014, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadam se da će Srbija iskoristiti šansu

BEOGRAD, 23. januara 2014. (Beta) - Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je u četvrtak da Srbija otpočinjanjem pristupnih pregovora sa EU ima priliku da uspostavi zdrav ekonomski sistem i izrazio uverenje da će iskoristiti šansu koja joj je pružena.

U razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem Kirbi je rekao da u SAD "već postoji interesovanje pojedinih kompanija za ulaganje u srpsku privredu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << pre svega u rudarstvo", saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Nikolić je rekao da bi početak pristupnih pregovora sa EU "trebalo da bude jasan znak stranim investitorima da je Srbija postala uredjena, pravna država, u kojoj je moguće bezbedno i profitabilno poslovati".

Predsednik Srbije je dodao da je Srbija u prethodnom periodu uložila mnogo truda da bi se približila standardima EU i da je zbog toga zaslužila otpočinjanje pristupnih pregovora.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.