Na osnovu novog evropskog zakona o zaštiti podataka naplaćene kazne u vrednosti od 114 miliona evra

Izvor: Informacija.rs, 22.Jan.2020, 03:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na osnovu novog evropskog zakona o zaštiti podataka naplaćene kazne u vrednosti od 114 miliona evra

Prošlo je skoro godinu i osam meseci od kada je u Evropskoj uniji stupio na snagu novi zakon o zaštiti podataka, GDPR (Opšta uredba o zaštiti podataka), a do sada su izrečene novčane kazne u vrednosti od 114 miliona evra, navodi se u izveštaju advokatske firme DLA Piper. DLA Piper je objavio da je za sada prijavljeno 160000 incidenata u kojima je bilo kompromitovanja podataka, od kojih se većina dogodila u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Holandiji. Prošle godine je zabeležen porast prijavljenih kompromitovanja za...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Kršenje privatnosti strogo kažnjeno: Google platio 50 miliona evra

Izvor: B92, 22.Jan.2020

Prošlo je godinu i skoro osam meseci od kada je u EU zakon o privatnosti podataka (GDPR) stupio na snagu, a dosad je izrečeno 114 miliona evra novčanih kazni, navodi se u novom izveštaju.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.