Na evropskim berzama oprezno

Izvor: S media, 09.Dec.2011, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na evropskim berzama oprezno

..

[img=http://www.admiralmarkets.rs/sites/forextrade.rs/files/image/LUCIJA%20slike/Berze/Evropa/London%20SE%202.jpg" alt="Na evropskim berzama oprezno]Na evropskim berzama se danas trguje oprezno, a najvažniji indeksi osciliraju između pozitivnog i negativnog područja, dok se investitori nadaju da će na dvodnevnom samitu Evropske unije biti pozitivnih rezultata.

Euro STOXX 50 je skočio za 0,28%, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << francuski CAC je u plusu 0,21%, nemački DAX 30 popeo 0,60%, dok je londonski FTSE u plusu za 0,60%.

Investitori su na oprezu pred početka samita Evropske unije, na kojem bi lideri EU-a trebalo da se dogovore o načinu rešavanja dužničke krize u evrozoni.

Finansijski sektor je bio mešovit. Akcije Deutsche Bank su porasle 0,76%, francuski zajmodavac BNP Paribas je skočio 1,18%, dok se u Societe Generale spustio za 1,92%.

Centralna banka Engleske je u decembru zadržala referentnu kamatnu stopu na 0,50%.

Evropska centralna banka je snizila kamatnu stopu na rekordno niskih 1,0 odsto sa 1,25%, što će uticati na dalju trgovinu.

претходна: Azijske berze su uglavnom niže

\n\nwww.admiralmarkets.rs
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.