NUNS zatražio istragu napada na snimatelja Tanjuga

Izvor: Radio 021, 10.Feb.2015, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS zatražio istragu napada na snimatelja Tanjuga

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) uputilo je zahtev Međunarodnoj federaciji novinara (IFJ) i Evropskoj federaciji novinara (EFJ) da kod nadležnih organa u centrali EU u Briselu zatraže detaljniju informaciju o incidentu koji se dogodio juče na trgu Šuman, kada je demonstrant sa Kosova fizički napao snimatelja Novinske agencije Tanjug, kao i da se protiv napadača pokrene istraga.

NUNS je zatražio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da IFJ I EFJ, čije su centrale u Briselu, kod nadležnih belgijskih policijskih i pravosudnih organa iniciraju pokretanje istrage protiv napadača. NUNS podseća da su izveštači agencije Tanjug samo radili svoj posao snimajući grupu Albanaca sa Kosova, koja je juče na briselskom trgu Šuman protestovala protiv dijaloga Beograda i Prištine.

Tanjugovi izveštači su se predstavili i pitali da li bi neko od demonstranata hteo da im da izjavu o tome zašto su se okupili i zbog čega protestuju. Tada im je jedan muškarac prišao i bez ikakvog povoda udario šamar snimatelju Marku Trošiću, kome je od udarca rasečena usna.

NUNS napominje da "neprijatno iznenađuje to što prisutni pripadnici belgijske policije nisu preduzeli ništa osim što su novinare Tanjuga posavetovali da se sklone, a napadnutog snimatelja pozvali da, ukoliko želi, podnese prijavu protiv napadača".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.