NOVE BRIGE ZA EU? Mađarski premijer poručio: Osnovani su radi mira, a tamo besni rat!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2023, 13:30

NOVE BRIGE ZA EU? Mađarski premijer poručio: Osnovani su radi mira, a tamo besni rat!

Orban izjavio da je trenutno ekonomija tema za brigu.

Mađarski premijer Viktor Orban dao je lošu ocenu trenutnog stanja u EU, pre polaska iz Budimpešte na godišnji samit bloka u Briselu, rekavši da u Uniji nisu preovladali ni mir ni prosperitet.

- Evropska unija osnovana je iz dva cilja. Prvo, radi mira, a sada tamo besni rat. Drugo, zbog prosperiteta, a ekonomija je sada sve više >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tema za brigu - napisao je Orban na stranici mađarske vlade na "Fejsbuku".

Na dvodnevnom samitu koji počinje danas, lideri EU planiraju da razgovaraju o pokušaju oružane pobune u Rusiji i vojnom sukobu u Ukrajini, o daljoj podršci Kijevu, kao i o tome kako legalno iskoristiti zamrznuta sredstva Rusije.

Odnos bloka sa Kinom i regulisanje tokova migranata iz Azije i Afrike takođe će biti na dnevnom redu, piše TASS.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JEDNIM SNIMKOM ORBAN ZAPALIO INTERNET! Mađarski premijer poslao oštru poruku - EU na rubu bankrota?! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 10:04

"Traže milijarde evra da pokriju povećanje plata birokratama u Briselu", poručio je, između ostalog, mađarski premijer...Mađarski premijer Viktor Orban uputio je juče Evropskoj uniji oštru poruku preko društvenih mreža koja će zasigurno odjeknuti u briselskim hodnicima...- Evo me u Briselu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.