NATO i EU tvrde da je curenje iz plinovoda bila sabotaža

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Sep.2022, 09:56

NATO i EU tvrde da je curenje iz plinovoda bila 'sabotaža'

NATO i Evropska unija saopćili su 28. septembra da je curenje u dva velika plinovoda Baltičkom moru uzrokovano "sabotažom" te su najavili  "snažan odgovor" i zaštitu kritične evropske infrastrukture. Glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg naveo je da je o "sabotaži" u srijedu u Briselu razgovarao sa danskim ministrom odbrane Mortenom Bodskovom. "Bilo je riječi o zaštiti kritične infrastrukture u zemljama NATO-a", napisao je Stoltenberg na...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Borelj: Narušavanje evropske energetske infrastrukture neprihvatljivo

Izvor: Danas, 28.Sep.2022

Evropska unija sumnja da su oštećenja na dva podvodna gasovoda u Baltičkom moru sabotaža i upozorava da će odgovoriti na napad na evropsku energetsku mrežu, izjavio je danas visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.