Mun: Srebrenica predmet konstantne pažnje SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2012, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mun: Srebrenica predmet konstantne pažnje SAD

SARAJEVO -

Zamenik ambasadora i otpravnik poslova u ambasadi SAD u Sarajevu Džonatan Mun potvrdio je da je Srebrenica postala predmet konstantne pažnje SAD i međunarodne zajednice i da je prioritet američkih diplomata u BiH da prate situaciju u tom gradu.

On je uoči današnjeg boravka u Srebrenici rekao da su ambasador SAD u Sarajevu i on mnogo puta do sada posetili taj grad. Rekao je da je video da su ovih dana tamo boravili i ambasadori Turske i EU.

"U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prvom planu su lokalni izbori ove godine, ali, u svakom slučaju, razgovaraćemo i sa ljudima, a ne samo sa političarima o okolnostima u Srebrenici", rekao je Mun sarajevskom "Dnevnom avazu".

Mun je rekao i da Srebrenica ima posebno mesto u svesti građana BiH i sveta, dodavši da je "genocid dramatično i tragično" promenio tamošnju populaciju.

"Većina u BiH poštuje činjenicu da demokratija mora omogućiti adekvatno predstavljanje svih naroda kako bi se promovisalo pomirenje. Ohrabrujem srpske i bošnjačke političke lidere da rade zajedno i nađu rešenja koja će osigurati adekvatnu brigu i zaštitu za Bošnjake u Srebrenici. Pomagali smo u prošlosti i spremni smo to opet da učinimo u ovom osetljivom pitanju", kazao je Mun.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mur: Srebrenica predmet konstantne pažnje SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2012

SARAJEVO -..Zamenik ambasadora i otpravnik poslova u ambasadi SAD u Sarajevu Džonatan Mur potvrdio je da je Srebrenica postala predmet konstantne pažnje SAD i međunarodne zajednice i da je prioritet američkih diplomata u BiH da prate situaciju u tom gradu...On je uoči današnjeg boravka u Srebrenici...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.