Mrkić: Glupost je da Srbija neće ući u EU dok Kosovo ne bude u UN

Izvor: Blic, 14.Jun.2016, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkić: Glupost je da Srbija neće ući u EU dok Kosovo ne bude u UN

Savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Ivan Mrkić tvrdi da nisu tačni navodi pojedinih medija da je državnom vrhu prije dve godine predočeno da Srbija neće ući u EU dok samoproglašeno Kosovo ne postane člana UN.

- Ne da prvi put čujem, nego je to za mene ordinarna glupost. Dakle, to jednostavno ne dolazi u obzir - rekao je Mrkić za "Sputnjik", komentarišući vest da je listu "Danas" u nemačkom parlamentu rečeno da Nemačka neće ratifikovati sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o primanju Srbije u EU dok "Kosovo" ne postane punopravni član UN.

Mrkić je rekao da su zvaničnici Srbije više puta prenijeli svim svojim sagovornicima da ne dolazi u obzir da samoproglašeno Kosovo postane član UN.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.