Monako ne može da zaštiti ime kao brend

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jan.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monako ne može da zaštiti ime kao brend

LUKSEMBURG - Opšti sud Evropske unije (EU), sa sjedištem u Luksemburgu, podržao je odluku Brisela da ne dozvoli maloj bogatoj državi Monako da koristi svoje ime kao zaštitni znak na proizvodima, uključujući fotografije, štampani materijal i usluge vezane za zabavu i sport.

Sud je naveo da riječ Monako "korespondira imenu kneževine koja je svjetski poznata, ne zamo zahvaljujući svojoj renomiranoj kraljevskoj poprodici, već i po Gran pri trci  Formula 1, i organizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << festivala cirskusa", prenosi britanski Telegraf.

Svjetska organizacija za zaštitu intelektualne svojine je 2010. godine odobrila Monaku  međunarodnu zaštitu imena (koja pokriva i teritoriju EU), ali je zvanični Brisel 2013. godine odbio da prihvati takvu odluku.

Monako se prostire na manje od dva kvadratna kilometra (0,75 kvadratnih kilometara) stjenovite teritorije, isklesane na mediteranskoj obali Francuske, što ga čini drugom najmanjom državom na svijetu, iza Vatikana.

Godine 1861. kneževina je priznata kao nezavisna država pod ugovorom sa Francuskom, s kojom je usko povezana.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.