Mogli smo brže da ispunimo NPI

Izvor: B92, 17.Nov.2012, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mogli smo brže da ispunimo NPI"

Beograd -- U ispunjavanju četvorogodišnjeg Nacionalnog plana integracija, čije će sprovođenje biti završeno do kraja godine, moglo se ići brže, ocenio je Milan Pajević.

Direktor vladine Kancelarije za evropske integracije kaže za list "Danas" da je NPI u celini gledano, od jula 2008. do septembra 2012. ispunjen sa 80 odsto.

Prema saznanjima lista, do ponedeljka bi sva ministarstva trebalo da pošalju svoje komentare na nacrt akcionog plana za ispunjavanje preporuka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropske komisije.

Konačan nacrt bi sledeće nedelje najpre trebalo da utvrdi Koordinaciono telo za proces pristupanju EU, kojim predsedava premijer Ivica Dačić, a zatim i vlada Srbije, navodi Danas.

Pozivajući se na izvore u vladi, list piše da je većina ministarstava probila rok za izjašnjavanje o merama iz nacrta akcionog plana koji je bio do 9. novembra.

Pajević je objasnio da kada vlada usvoji akcioni plan u kome su operacionalizovani i konkretizovani zadaci koji proističu iz godišnjeg izveštaja Evropske komisije, taj dokument postaje radni zadataka za sva ministarstva i državme ortgane.

"Ispinjavanje tog plana biće test za ministarstva i vladu, odnosno za stvarnu posvećenost naše vlasti evropskom putu i reformamam", objasnio je Pajević.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pajević: Ispunjavanje plana za EU moglo brže

Izvor: Mondo, 17.Nov.2012

U ispunjavanju četvorogodišnjeg Nacionalnog plana integracija (NPI) čije će sprovođenje biti završeno do kraja godine moglo se ići brže, ocenio je direktor vladine Kancelarije za evropske integracije Milan Pajević za list "Danas" koji navodi da je NPI u celini gledano, od jula 2008. do septembra...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.