• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pajević: Ispunjavanje plana za EU moglo brže

U ispunjavanju četvorogodišnjeg Nacionalnog plana integracija (NPI) čije će sprovođenje biti završeno do kraja godine moglo se ići brže, ocenio je direktor vladine Kancelarije za evropske integracije Milan Pajević za list "Danas" koji navodi da je NPI u celini gledano, od jula 2008. do septembra 2012. isopunjen sa 80 odsto.

Prema saznanjima lista, do ponedeljka bi sva ministarstva trebalo da pošalju svoje komentare na nacrt akcionog plana za ispunjavanje preporuka Evropske komisije. Konačan nacrt bi sledeće nedelje najpre trebalo da utvrdi Koordinaciono telo za proces pristupanju EU, kojim predsedava premijer Ivica Dačić, a zatim i vlada Srbije, navodi Danas.

Pozivajući se na izvore u vladi, list piše da je većina ministarstava probila rok za izjašnjavanje o merama iz nacrta akcionog plana koji je bio do 9. novembra.

Pajević je objasnio da kada vlada usvoji akcioni plan u kome su operacionalizovani i konkretizovani zadaci koji proističu iz godišnjeg izveštaja Evropske komisije, taj dokument postaje radni zadataka za sva ministarstva i državme ortgane.

"Ispinjavanje tog plana biće test za ministarstva i vladu, odnosno za stvarnu posvećenost naše vlasti evropskom putu i reformamam", objasnio je Pajević.

(Tanjug, foto: Medija centar Beograd)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ljuba

Alo bre, nije Srbija zlatna ribica da ispunjava nekom zelje! EU da saopsti sta to nudi Srbiji jer ne zive svi isto u EU. Ajde malo mi njima da postavljamo pitanja

special image