Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jun.2015, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogherini: Dobar napredak postignut po svim pitanjima

Šefica diplomatije EU Federica Mogherini, koja je bila domaćin sastanka premijera Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Ise Mustafe u Briselu saopštila je da je "dobar napredak postignut po svim pitanjima".

Kako stoji u njenom saopštenju timovi će nastaviti da rade na rješavanju spornih pitanja u sve četri oblasti o kojima se razgovaralo već u narednim satima, te najavila da će se ponovo susresti narednih dana da finalizuju dogovor.

U današnjoj rundi dijaloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << teme su bile implementacija sporazuma o energetici, telekomunikacijama, uspostavljanju zajednice srpskih opština na Kosovu i slobodi kretanja.

U saopštenju evropske povjerenice Mogherini takođe se navodi da je danas u pregovorima na tehničkom nivou postignut sporazum o priznavanju polisa za osiguranje vozila.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pak za RTS je izjavio da je postignut "samo određeni napredak u pregovorima o zajednici srpskih opština".

Slijedeća runda dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, na nivou premijera, kako javlja dopisnik RSE, zakazana je za ponedjeljak 29.jun.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.