Mogerini: Priština odmah da povuče odluku o taksama

Izvor: N1 televizija, 21.Nov.2018, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Priština odmah da povuče odluku o taksama

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini izjavila je da Vlada Kosova hitno mora da ukine odluke o taksi na robu iz Srbije i BiH.

Mogerini je u saopštenju navela da se današnjom odlukom vlade Kosova o povećanju takse na robu iz Srbije i BiH na 100 odsto pogoršava situacija pošto je Priština prošle nedelje uvela takse od 10 odsto.

"Kosovska vlada mora odmah da povuče te odluke", navela je Mogerini.

Mogerini je rekla da takse od 100 odsto predstavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << očigledno kršenje Centralnoevropskog ugovora o slobodnoj trgovini (CEFTA) i duha Sporazuma o stabilizaciji i asocijaciji izmedju Evropske unije i Kosova.

Vlada Kosova usvojila je ranije danas odluku o povećanju takse za uvoz robe iz Srbije sa 10 na 100 odsto.

Prištinske vlasti podigle su danas takse na srpske proizvode na 100 odsto, obrazlažući takav potez "agresivnom kampanjom protiv Kosova".

Tim povodom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorima Rusije, Kine, zemalja Kvinte, kao i šefom delegacije EU.

Vučić je zakazao i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Statement @FedericaMog on the Kosovo Government decision on taxing goods from Serbia and Bosnia and Herzegovina https://t.co/6lw4aXYJPa
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.