Mogerini: Ono što se dogodilo juče, ne sme se ponoviti

Izvor: RTS, 27.Mar.2018, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Ono što se dogodilo juče, ne sme se ponoviti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini sastali su se večeras u Beogradu kako bi, na otvoren i iskren način, razgovarali o najnovijim dešavanjima i budućnosti dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije.
Visoka predstavnica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU Mogerini izrazila je žaljenje zbog jučerašnjih događaja na Kosovu i Metohiji.

"Ono što se dogodilo juče, ne sme se ponoviti. Evropska unija očekuje očuvanje mira uz mudar i uzdržan pristup", istakla je Mogerini, a saopštila Služba predsednika Srbije za saradnju sa medijima.
Dvoje sagovornika su se saglasili da pronađu nove načine kako bi nastavili sa radom i rešavanjem problema između Beograda i Prištine mirnim putem.

U suštinskom i sadržajnom razgovoru, Vučić i Mogerini su konstatovali da je u nacionalnom i državnom interesu Srbije da očuva stabilnost, mir i napredak na putu ka Evropskoj uniji.
Predsednik je na svom Tviter nalogu napisao da je sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost razgovarao o najnovijim dešavanjima na KiM.
"Sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini u suštinskom i sadržajnom razgovoru o najnovijim dešavanjima na KiM i budućnosti dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine uz poserdovanje EU", naveo je Vučić na Tviteru i objavio fotografiju sa večerašnjeg sastanka u Beogradu. 
Sastanak Mogerini i Vučića počeo je oko 19 časova na Andrićevom vencu, dan nakon jučerašnjeg upada kosovskih specijalaca na sever pokrajine i hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Mogerini: Probleme između Beograda i Prištine rešavati MIRNIM PUTEM

Izvor: Blic, 27.Mar.2018

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini sastali su se večeras u Beogradu kako bi, na otvoren i iskren način, razgovarali o najnovijim dešavanjima i budućnosti dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine uz...

Nastavak na Blic...

Mogerini: Ono što se dogodilo juče ne smije se ponoviti

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Mar.2018

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini saglasili su se večeras da pronađu nove načine kako bi nastavili sa radom i rješavanjem problema između Beograda i Prištine mirnim putem, a Mogerini je poručila...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vučić: Danas se Srbi na Kosovu usećaju sigurnije nego juče

Izvor: Blic, 27.Mar.2018

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini o najnovijim dešavanjima na KiM i budućnosti dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.