Mogerini: Države zapadnog Balkana zaslužuju pažnju i podršku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Države zapadnog Balkana zaslužuju pažnju i podršku

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je danas da su zemlje zapadnog Balkana radile naporno na reformskom procesu, pomirenju i dobrosusedskim odnosima i da, iako je pažnja medija u Velikoj Britaniji na drugoj strani, zemlje regiona zaslužuju pažnju i podršku.

Mogerini je, u izjavi novinarima ispred Lankaster hausa, uoči samita zapadnog Balkana u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Berlinskog procesa, navela primer rešavanja spora o imenu između Makedonije i Grčke kao dobar rezultat, koji je Evropska unija prepoznala i zato podržava nastavak puta zemalja zapadnog Balkana u Uniju.

Danas je važan dan za zapadni Balkan i iako su mediji u Velikoj Britaniji fokusirani na nešto drugo, dugujemo im pažnju i podršku koju zaslužuju, rekla je Mogerini.

Samitu prisustvuju premijeri Srbije Ana Brnabić, Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, Crne Gore Duško Marković, Kosova Ramuš Haradinaj, Albanije Edi Rama, Makedonije Zoran Zaev, kao i premijeri Bugarske Bojko Borisov, premijer Grčke Aleksis Cipras, austrijski kancelar Sebastijan Kurc, a domaćin samita je britanska premijerka Tereza Mej.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.