Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2017, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mnoga migrantska djeca u rukama krijumčara i trgovaca

VALETA - Komesar EU za migracije Dimitris Avramopulos upozorio je danas da su mnoga migrantska djeca pala u ruke krijumčara i trgovaca ljudima pri čemu su mnoga i seksualno zlostavljana, i pozvao države članice Unije da učine više kako bi se zaustavila trgovina migrantske djece bez pratnje odraslih.

U suprotnom, ta djeca će biti na ulicama evropskih gradova, upozorio je on, govoreći na konferenciji na Malti nakon što su ministri unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << EU razgovarali o migrantskoj krizi, prenosi AFP.

Avramopulos, čija je rodna Grčka teško pogođena talasom izbjeglica i migranata koji bježe od rata u Siriji i drugde, istakao je da zemlje članice EU "moraju da preuzmu odgovornost".

"Neki političari su dobri u retorici, ali ne i na djelu", zaključio je on.

Podaci EU pokazuju da je oko 90.000 djece bez pratnje ušlo u Evropu 2015, a evropska policijska agencija Europol prije godinu dana je saopštila da je oko 10.000 migrantske dejce nestalo, upozorivši da su mnoga djeca možda pala u ruke trgovcima te da su iskorišćena za rad, kriminal ili su seksualno zlostavljana.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.