Mišljenje EU nema uticaja na ruske akcije tokom specijalne operacije — poslanik

Izvor: Vostok.rs, 01.Avg.2023, 18:20

Mišljenje EU nema uticaja na ruske akcije tokom specijalne operacije — poslanik

 
Rusija neće uzeti u obzir mišljenje Evropske unije prilikom planiranja toka svoje specijalne vojne operacije, izjavio je visoki ruski poslanik za TASS.
Ovaj komentar je bio odgovor na izjavu portparolke EU za spoljne poslove Nabile Masrali da Rusija ne bi trebalo da koristi napade dronom na Moskvu kao izgovor za eskalaciju borbenih operacija u Ukrajini. „Nema sumnje da će pri planiranju daljih akcija Rusije u trenutnoj situaciji mišljenje Evropske unije biti poslednje koje će se uzeti u obzir“, izjavio je Konstantin Kosačov, zamenik predsednika Saveta Federacije, odnosno gornjeg doma parlamenta. Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je ranije u utorak da su u noći 1. avgusta u blizini Moskve oborena dva drona. Još jedna bespilotna letelica onemogućena je sredstvima elektronskog ratovanja i srušila se u nestambeni poslovni prostor u Moskvi. Niko nije povređen. Visoki izvor u ruskim snagama protivvazdušne odbrane izjavio je za TASS da su dronovi koji su pokušali da napadnu objekte u Moskvi i Moskovskoj oblasti došli iz Ukrajine. TASS nema zvaničnu potvrdu ove informacije.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.