Miščević: Zaslužili smo dobar signal

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2017, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miščević: Zaslužili smo dobar signal

Šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević izjavila je da ne postoje ni tehničke, ni političke prepreke da Srbija do kraja predsedavanja Estonije EU otvori tri nova poglavlja.

"Spremni smo. Pripremili smo pregovaračke pozicije i predali ih državama članicama. O tome se sada razgovara. Ne vidim da postoji bilo kakav problem", rekla je Miščević za "Novosti" koja od ponedeljka u Briselu nastavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posredničku misiju.

Reč je o oblastima 6 (pravo privrednih društava), 30 (ekonomski odnosi s inostranstvom) i 33 (finansijske i budžetske odredbe).

"Države članice do sada nisu imale bilo kakvu zamerku. Nisu nam tražile dodatna razjašnjenja. Sve je sada stvar tehnike", rekla je Miščević.

Radna grupa zaa proširenje je od povratka s odmora već dva puta razmatrala napredak, pre svega po oblastima 6 i 33, ali ni 30 nije zaboravljeno.

Neka od ovih poglavlja bi mogla da budu otvorena u oktobru, mada su realniji izgledi da to bude u decembru, prema najavama iz Estonije, pišu "Novosti".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Miščević: Zaslužili smo dobar signal

Izvor: B92, 11.Sep.2017, 08:11

Beograd -- Šefica pregovaračkog tima izjavila da ne postoje ni tehničke, ni političke prepreke da Srbija do kraja predsedavanja Estonije EU otvori tri nova poglavlja..."Spremni smo. Pripremili smo pregovaračke pozicije i predali ih državama članicama. O tome se sada razgovara. Ne vidim da postoji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.