Miščević: Pregovarački okvir nije podložan promenama

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miščević: Pregovarački okvir nije podložan promenama

Šefica pregovaračkog tima Srbije u pregovorima sa EU Tanja Miščević rekla je danas da pregovarački okvir za Poglavlje 35 o normalizaciji odnosa sa Kosovom nije podložan promenama, već različitim interpretacijama.

"Ne, okvir nije podložan promenama ali je kao i svaki dokument podložan različitim interpretacijama, čemu su, kako smo u dijalogu (o normalizaciji odnosa sa Kosovom) mogli videti, dosta skloni", rekla je Tanja Miščević novinarima u Privednoj komori >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbije.

Ona je tako odgovorila na pitanje da li se pregovarački okvir može menjati, a povodom izjave direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marka Đurića da se u okvir za Poglavlje 35 unose izveštaji iz Prištine.

Tanja Miščević je dodala da problem sa pregovaračkim okvirom jeste njegova nejasnoća.

Ona je podsetila na značaj Poglavlja 35 u pregovorima o članstvu, odnosno da se kao i Poglavlja 23 i 24 o vladavini prava otvara na početku i zatvara na kraju pregovora.

Kazala je i da je Poglavlje 35 jedinstveno u dosadašnjim slučajevima proširenja EU i da, za razliku od Poglavlja 23 i 24, ne postoje iskustva drugih zemalja, poput Crne Gore i Hrvatske, u pogledu obaveza koje se moraju ispuniti.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.