Ministri spoljnih poslova EU odobrili povećanje vojne pomoći Ukrajini za 3,5 milijardi evra

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2023, 00:26

Ministri spoljnih poslova EU odobrili povećanje vojne pomoći Ukrajini za 3,5 milijardi evra

Ministri spoljnih poslova 27 država članica EU odobrili su povećanje Evropskog mirovnog fonda za 3,5 milijardi evra, iz kojeg Brisel izdvaja novac za isporuke oružja Ukrajini, saopštio je Savet EU u ponedeljak posle sastanka u Luksemburgu.
„Savet je danas usvojio odluku o povećanju ukupne finansijske granice Evropskog fonda za mir (EPF) za 3,5 milijardi evra, na osnovu ranijeg sporazuma od 20. marta 2023. Ova odluka ima za cilj da obezbedi finansijsku održivost i predvidljivost EPF-a u dužem vremenskom periodu. i sačuva svoj globalni geografski obim i sposobnost EU da spreči krize i sukobe i brzo reaguje na njih“, navodi se u saopštenju. Savet izdvaja 500 miliona evra iz fonda svakih nekoliko meseci za isporuke oružja Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.