Ministri spoljnih poslova EU o kandidaturi Srbije

Izvor: Beta, 05.Dec.2011, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri spoljnih poslova EU o kandidaturi Srbije

BRISEL, 5. decembra 2011. (Beta) - Ministri spoljnih poslova članica Evropske unije razmatraće u ponedeljak u Briselu da li da predlože evropskim liderima da Srbiji odobre status kandidata za članstvo u Uniji.

Posle dogovora Beograda i Prištine o prelazima na Kosovu porasli su izgledi da Savet ministara spoljnih poslova EU danas popodne oceni da Srbiji treba odobriti status kandidata za članstvo i taj stav prenese vodjima evropske dvadese..
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas ministri spoljnih poslova EU o kandidaturi Srbije

Izvor: Radio Centar 987, 05.Dec.2011

Ministri spoljnih poslova clanica Evropske unije razmatrace danas u Briselu da li da predloze evropskim liderima da Srbiji odobre status kandidata za clanstvo u Uniji.Posle dogovora Beograda i Pristin..

Nastavak na Radio Centar 987...

Za ili protiv statusa za Srbiju?

Izvor: Deutsche Welle, 05.Dec.2011

Ministri spoljnih poslova EU razmatraju u Briselu da li da predlože evropskim liderima da Srbiji odobre status kandidata. Šanse za to su porasle posle postizanja dogovora Beograda i Prištine o prelazima na Kosovu..

Nastavak na Deutsche Welle...

Poljska: Sporazum ispunjava uslov, ali je malo zakasneo

Izvor: Blic, 05.Dec.2011

Sporazum Beograda i Prištine je bio neophodan uslov da Srbija dobije status kandidata, ali je malo zakasneo, izjavio je danas u Briselu Mikolaj Dovgjelevič, poljski diplomata koji predsedava Evropskim savetom..."Poljsko predsedništvo je u više navrata insistiralo da srpska Vlada pokaže dobru volju...

Nastavak na Blic...

Kandidatura Srbije "zaleđena" do petka?

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2011

Prema saznanjima dopisnika "Vesti" ministri spoljnih poslova EU razmatraju predlog Austrije da se Srbiji da neka vrsta "zamrznutog" statusa kandidata za članstvo, s tim da tu odluku u petak na samitu potvrde lideri 27 država članica Unije.

Nastavak na Vesti-online.com...

Šefovi diplomatija EU nisu se dogovorili o statusu za Srbiju

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Dec.2011

BEOGRAD/BRISEL - Ministri spoljnih poslova članica EU nisu se danas dogovorili u Briselu da li da predlože status kandidata za Srbiju, javlja RTS.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.