Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Feb.2015, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri finansija EU o dužničkoj krizi Grčke

Ministri finansija zemlalja članica EU u Briselu će danas nastaviti razgovore o grčkoj dužničkoj krizi.

Grčki premijer Aleksis Cipras odbija da podrži sadašnji paket pomoći od 240 milijardi dolara koji ističe krajem februara. Izjavio je kako je uvjeren u postizanje sporazuma s partnerima iz eurozone, ali i da nije spreman na provođenje snažnih mjera štednje.

Cipras želi dobiti privremeni program od nekoliko mjeseci kojim bi se premostilo razdoblje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << do postizanja novog dogovora, a kojim bi se zamijenio postojeći program pomoći koji je zbog mjera štednje pogodio mnoge obične građane.

Ostatak eurozone, pogotovo Njemačka, želi da se Grčka pridržava postojećeg programa, jer su već do sada dobili 240 milijardi eura pomoći.

Postojeći program pomoći istječe krajem ovog mjeseca.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Grčka

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.