Ministri EU danas o Avganistanu i Ukrajini

Izvor: Blic, 14.Maj.2012, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri EU danas o Avganistanu i Ukrajini

Ministri spoljnih poslova zemalja članica Evropske unije okupili su se danas u Briselu kako bi razmotrili situaciju u Avganistanu, Ukrajini i ostalim kriznim područjima.

Glavna tema današnjeg zasedanja Ministarskog saveta vezana je za predstojeći samit NATO u Čikagu, a od EU se očekuje da finansijski podrži avganistanske snage bezbednosti tokom i nakon povlačenja NATO iz te zemlje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Šefovi diplomatija zemalja članica EU će raspravljati i o uvođenju oštrijih sankcija Siriji, gde se borbe režimskih snaga i pobunjenika nastavljaju uprkos prekidu vatre.

Sem toga, ministri će pokušati da usaglase stavove oko evropskog fudbalskog šampionata koji idućeg meseca počinje u Ukrajini.

Većina funkcionera EU i predsednici nekoliko zemalja članica najavili su da će bojkotovati prvenstvo u znak protesta zbog postupanja ukrajinskih vlasti prema bivšoj premijerki Juliji Timošenko, dok drugi smatraju da je bojkot loša ideja.

Ministri se ovaj put neće baviti Zapadnim Balkanom, a među ostalim temama današnjeg sastanka bice odnosi sa Rusijom, Meksikom, Mjanmarom i Japanom kao i mirovni proces na Bliskom Istoku.

Povezane vesti: Rompej poručio ukrajinskom premijeru da ne dolazi u Brisel U Briselu sutra počinju pripreme za pregovore Srbije sa EU Srpska Vlada četiri puta pokušala da prevari Brisel
Pogledaj vesti o: NATO skup,   NATO,   Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU danas o Avganistanu i Ukrajini

Izvor: RTV Pink, 14.Maj.2012

. . . Ministri spoljnih poslova zemalja članica Evropske unije okupili su se danas u Briselu kako bi razmotrili situaciju u Avganistanu, Ukrajini i ostalim kriznim područjima. .

Nastavak na RTV Pink...

BiH skinuta sa dnevnog reda SBUN-a

Izvor: B92, 15.Maj.2012, 10:50

Sarajevo -- Ministri spoljnih poslova EU skinuli su raspravu o Bosni i Hercegovini sa dnevnog reda jučerašnjeg zasedanja u Briselu...Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice EU za spoljne poslove Ketrin Ešton, koja je predsedavala sastanku, izjavila je za Dnevni avaz da su ministri spoljnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.