Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Dec.2016, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova o provokaciji Đurića obavestilo EU

Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je zvaničnicima Evropske unije i svim relevantnim institucijama protestnu notu zbog, kako je ocenilo, neprihvatljive i neodobrene posete direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića Kosovskoj Mitrovici, preneli su danas prištinski mediji.

List Kosova Sot objavio je da je ministarstvo ocenilo da je Đurićeva poseta neprihvatljiva i da predstavja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << provokaciju.

Đurić je juče posetio sever Kosova iako nije imao odobrenje ;kosovskih vlasti, navodi list.

Tim povodom Glavna direkcija Kosovske policije suspendovala je na 48 sati dvojicu policijskih starešina na severu Kosova.

Đurić je juče uprkos tome što mu je odbijen zahtev u Kosovskoj Mitrovici prisustvovao otvaranju benzinske pumpe.

Povodom svog ilegalnog ulaska na Kosovo on je rekao: "Šta ćete, i ja sam prinuđen da se ovih dana po Kosovu i Metohiji krećem kao Isa Mustafa".

Mustafa je nedavno, zbog blokade koju su postavili lokalni Srbi, "alternativnim putem" došao u opštinu Zvečan na otvaranje mosta preko Bistrice.

"Ne mislim da to na bilo koji način doprinosi normalizaciji odnosa, ali ja sam slobodan čovek, Srbija je slobodna zemlja i mi ovde znamo kako se i čuvaju i baštine tekovine lične slobode...", rekao je Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.