Ministar Bon: Ukrajina će na kraju postati deo EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2022, 19:03

Ministar Bon: Ukrajina će na kraju postati deo EU

Ukrajina će na kraju postati deo Evropske unije, izjavio je danas u Parizu francuski ministar za Evropska pitanja Klemen Bon, ističući da inicijativa za uspostavljanje bližih veza između evropskog bloka i zemalja kandidata neće biti zamena za njihove kandidature za pridruživanje, javlja Rojters.

Francuski predsednik Emanuel Makron ranije ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << meseca predložio je stvaranje projekta "evropske političke zajednice", koja bi omogućila bližu saradnju sa zemljama kandidatima za članstvo u EU.

"Uveren sam da će Ukrajina biti deo Evropske unije. Iskreno govoreći, znamo da je za članstvo potrebno vreme i zato u ovom trenutku ne možemo sebi dozvoliti da jednostavno čekamo. Moramo da negujemo evropsku nadu", rekao je Bon novinarima posle sastanka sa Olgom Stefanišinom, potpredsednicom ukrajinske Vlade zaduženom za evropske i evroatlantske integracije, koja boravi u poseti Parizu.

Bon je rekao da će sledeći korak biti razgovori o detaljima Makronove inicijative sa evropskim partnerima, dodaje Rojters.

On je u nedelju izjavio da bi do članstva Ukrajine moglo da prođe 15-20 godina, ali je i istakao da Makronov projekat ''nije alternativa" članstvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.