Mihajlović: Podrška projektima za ekonomsko osnaživanje žena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2021, 12:13

Mihajlović: Podrška projektima za ekonomsko osnaživanje žena

U okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti II“, koji zajedno realizuju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, Ministarstvo za evropske integracije i UN Women uz finansijsku pdoršku Delegacije EU u Srbiji, raspisan je konkurs za organizacije civilnog društva za podršku projektima koji za cilj imaju unapređenje položaja žena na tržištu rada, navodi se u saopštenju.

„U prethodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tri godine u iznosu od 57 miliona dinara podržali smo 16 NVO kroz projekte namenjene ekonomskom osnaživanju žena i poboljšanju njihovog položaja na tržištu rada, sa posebnim fokusom na ženama sa sela.

Pored toga, podržano je i 20 lokalnih samouprava za unapređenje rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou. Na taj način doprineli smo da više od 3.600 žena bude obučeno u oblasti preduzetništva, da nauče kako da razviju biznis plan, kako da unovče svoje znanje i plasiraju proizvode, kako da povećaju proizvodnju, zaposle druge žene i izađu spremnije na tržište rada.

Sa tom praksom nastavljamo i ove godine, s namerom da doprinesemo otklanjanju negativnih posledica koje kriza izazavana COVID-19 ima na zaposlenost i uslove rada zena u Srbiji”, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost prof. dr Zorana Mihajlović.

Poziv je namenjen organizacijama civilnog društva da podnesu predloge projekata u kojima će razviti mere i aktivnosti za podršku uključivanju žena na tržište rada, doprineti kreiranju novih i povećanju dostupnosti usluga u zajednici u cilju većeg učešća žena na tržištu rada i boljeg usklađivanja privatnog i poslovnog života i podržati samozapošljavanje žena i žensko preduzetništvo.

Pravo učešća na konkursu imaju organizacije civilnog društva koje imaju znanja i dokazano iskustvo u oblasti rodne ravnopravnosti i ekonomskog osnaživanja žena.

Vrednost dodeljenog granta iznosiće najmanje 25.000 a najviše 30.000 evra, a predviđeno je da sprovođenje traje minimum 12, a maksimum 18 meseci.

Rok za podnošenje projekata je 17. maj ove godine, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.