Izvor: RTS, 07.Dec.2021, 16:28

Mihajlović: Otvaranje klastera 4 priznanje za ostvarene rezultate i podsticaj daljim reformama

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, rekla je da odluka zemalja članica EU da daju saglasnost Srbiji za otvaranje klastera 4 – Zelena agenda i održiva povezanost, predstavlja priznanje za ostvarene rezultate u oblasti transporta i energetike i podsticaj daljim reformama u ovim oblastima.
Ministarka Mihajlović je rekla da je mnogo toga je urađeno prethodnih godina u oblasti transporta i regionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << povezivanja, što je važno za proces evropskih integracija, kao što su i u energetici u poslednjih godinu dana sprovedene određene aktivnosti, čime su otklonjene prepreke za otvaranje poglavlja u ovoj oblasti.
"Donet je novi zakonodavni okvir u energetici i rudarstvu, pre svega novi Zakon o obnovljivim izvorima energije, usvojen je plan reorganizacije 'Srbijagasa', kao i Akcioni plan u oblasti obaveznih rezervi nafte. Sve ključne aktivnosti da Srbija dobije 'zeleno svetlo' za klaster 4 sprovedene su uz veliku podršku i pomoć Ministarstva za evropske integracije i ministarke Jadranke Joksimović", rekla je Mihajlovićeva.
Transportna politika, energetika, transevropske mreže, zaštita životne sredine i klimatske promene su oblasti koje su veoma važne za razvoj Srbije, njenu budućnost i bolji kvalitet života građana.
"Verujem da će otvaranje klastera 4 biti dodatni podsticaj da kroz proces pregovora sa EU u svim ovim oblastima radimo još brže i efikasnije", navela je u saopštenju ministarka Mihajlović.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Otvaranje klastera četiri priznanje za rezultate

Izvor: N1 televizija, 07.Dec.2021

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da odluka zemalja članica EU da daju saglasnost Srbiji za otvaranje klastera 4 "Zelena agenda i održiva povezanost", predstavlja priznanje za ostvarene rezultate u oblasti transporta i energetike i podsticaj daljim reformama u tim oblastima.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.