Mihajlović: EU da podrži zahtev da srpski pravosudni organi učestvuju u istrazi ubistva Ivanovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jan.2018, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: EU da podrži zahtev da srpski pravosudni organi učestvuju u istrazi ubistva Ivanovića

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović pozdravila je večeras odluku organa u Prištini da sa nadležnim tužilaštvom Srbije razmenjuju informacije o ubistvu Olivera Ivanovića, dodajući da samo puno uključivanje srpskih pravosudnih organa u istragu garantuje da će ubice i nalogodavci biti otkriveni

"Zato očekujem da EU, koja je najodgovornija za dešavanja na Kosovu, podrži ovaj zahtev i omogući >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da naši pravosudni organi u potpunosti učestvuju u ovoj istrazi", kazala je Zorana Mihajlović, a preneo njen kabinet.

Ona je pozdravila odluku Moskve koja zahteva da se srpski, ali i međunarodni istražni organi u punom kapacitetu uključe u istragu o ubistvu Olivera Ivanovića, u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244.

"Ako je svima interes da se ubice Olivera Ivanovića pronađu što pre i izvedu pred lice pravde, a za Srbiju je to prioritet, onda ne postoji razlog da u istragu ne budu uključeni istražni i pravosudni organi Srbije", kazala je Zorana Mihajlović.

Ona je kazala da bi svaka druga odluka značila da Priština, ali i međunarodna zajednica koja se nalazi na Kosovu nisu iskrene u pronalaženju počinilaca tog zločina.

Osnovno tužilaštvo u Kosovskoj Mitrovici izrazilo je spremnost da srpskom Tužilaštvu za organizovani kriminal pruži "sve podatke kojima bude raspolagalo kako bi se na koordinisani način sprovela istraga povodom ubistva Olivera Ivanovića i kako bi se što pre otkrili počinioci tog krivičnog dela", saopštilo je ranije danas Ministarstvo pravde Srbije.

U odgovoru koje je kosovsko Ministarstvo pravde, posredstvom misije Euleks, dostavilo beogradskom Tužilaštvu za organizovani kriminal navodi se da će biti "hitno" dostavljen izveštaj s mesta uviđaja, kao i ostali prikupljeni podaci, "nakon što isti budu sačinjeni".

Lider građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je u utorak u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mihajlović: Samo puno uključenje srpskih organa vodi pravdi

Izvor: RTS, 22.Jan.2018

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović pozdravila je odluku privremenih organa u Prištini da sa nadležnim tužilaštvom Srbije razmenjuju informacije o ubistvu Olivera Ivanovića, ali smatra da samo puno uključivanje pravosudnih organa Srbije u istragu garantuje da će ubice i nalogodavci...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.