Migranti pronađeni u tovaru dekorativnog baštenskog kamenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021, 17:01

Migranti pronađeni u tovaru dekorativnog baštenskog kamenja

Carinici su juče u saradnji sa saobraćajnom policijom na naplatnoj rampi Stara Pazova sprečili pokušaj šestorice ilegalnih migranata da nastave put ka EU u tovaru dekorativnog baštenskog kamenja.

Slučaj je otkriven oko 20 časova, kada je na poziv policije, na teren izašao specijalizovani tim carinika kako bi pregledao kamion mađarskih registarskih oznaka koji se uputio ka izlazu prelaza Kelebija.

Kamionom je upravljao mađarski državljanin koji je tovar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od gotovo 23 tone dekorativnih belih kamenčića sa Tasosa preuzeo u Kavali kako bi ga prevezao do Slovačke.

Vanredna kontrola u blizini Stare Pazove pokazala je, međutim, da je carinska plomba na kamionu koji se kretao ka Novom Sadu oštećena, tačnije sečena pa uvijana.

To je izazvalo opravdanu sumnju da je neko dolazio u dodir sa tovarom, što ne bi smelo da se desi nakon postavljanja obeležja.

Ubrzo je potvrđeno da su sumnje službenika bile opravdane, jer su otvorivši tovarni deo kamiona, ugledali šestoricu migranata među vrećama dekorativnih baštenskih oblutaka.

Otkriveni migranti za koje se sumnja da su iz Avganistana, predati su policiji u dalju nadležnost i biće smešteni u neki od prihvatnih centara.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stara Pazova, migranti među vrećama dekorativnih kamenčića sa Tasosa

Izvor: RTS, 21.Apr.2021

Carinici su u saradnji sa saobraćajnom policijom na naplatnoj rampi Stara Pazova sprečili pokušaj šestorice ilegalnih migranata da nastave put ka EU u kamionu koji je prevozio dekorativno baštensko kamenje. . Carinici su juče oko 20 sati našli migrante među vrećama...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.