Migranti pristali na Siciliji, čeka se rešenje EU

Izvor: N1 televizija, 21.Avg.2018, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti pristali na Siciliji, čeka se rešenje EU

Brod italijanske obalske straže sa 177 migranata pristao je u sicilijansku luku Katanija, gde će sačekati odluku koja će ih zemlja prihvatiti, u jeku još jednog spora Italije i Malte oko primanja migranata, prenela je agencija AP.

Iako je brod pristao u luku kasno noćas, Vlada Italije ne dozvoljava migrantima da ga napuste pošto se čeka odluka Evropske unije (EU) o tome u koju će državu otići.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Migranti su prošle nedelje preuzeti na Sredozemnom moru, a medju njima ima 28 maloletnika bez pratnje.

Italija je tražila od Malte da ih primi, što je ona odbila, navodeći da migrantski brod nije bio u nevolji i da su sami migranti odbili pomoć Malte i izrazili želju da nastave put ka Italiji.

Italija je zatražila od EU rešenje, a italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini je zapretio da će ih poslati nazad u Libiju.

Brod "Akvarijus" organizacije SOS Mediterane je svojevremeno izazvao diplomatski spor u Evropi oko imigracije. Taj brod je danima bio zaglavljen u blizini obale Sicilije sa više od 600 migranata, pošto Italija i Malta nisu dozvolile brodu da pristane u neku njihovu luku.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.