Migranti imaju novu rutu koja je otvorena danas: Preko Jadranskog mora i Istre žele dalje ka Zapadu

Izvor: Telegraf.rs, 03.Feb.2017, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti imaju novu rutu koja je otvorena danas: Preko Jadranskog mora i Istre žele dalje ka Zapadu

Premijer Slovenije Miro Cerar upozorio je danas da je otvorena migrantska ruta putem Jadranskog mora i poluostrva Istra.

On je to izjavio po dolasku na neformalni samit EU koji se održava na Malti, prenosi STA.

Foto: Tanjug/AP

Slovenačka agencija navodi da je Cerar kazao da će njegova zemlja raditi odlučno na zatvaranju ove rute kao što je to već učinila sa zapadnobalkanskom rutom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
STA navodi Cerarove reči da su "migranti počeli da se prelivaju ka Sloveniji putem mediteranske rute i Italije u poslednje vreme".

- Ali, ono što je još važnije, ruta Jadranskim morem do Istre je otvorena. Ovo nije nešto što nas se ne bi dirktno ticalo - naglasio je Cerar.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Cerar upozorava na migrantsku rutu preko Jadrana i Istre

Izvor: RTS, 03.Feb.2017

Premijer Slovenije Miro Cerar upozorio je da je otvorena migrantska ruta preko Jadranskog mora i poluostrva Istre. . Miro Cerar je to izjavio po dolasku na neformalni samit EU koji se održava na Malti, prenosi STA. ..Slovenačka...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.